Sururyhmä

Sururyhmä on tarkoitettu läheisensä menettäneille, kun läheisen menettämisestä on kulunut muutamia kuukausia tai alle vuosi. Surutyön pitkittyessä mukaan voi tulla myöhemminkin. Ryhmään osallistuminen ei edellytä ortodoksisen kirkon jäsenyyttä.

Kokoontumisten rakenne seuraa sururyhmätyöhön tarkoitettua opasta ”Kuuletko, kun kysyn ja huudan?”

Surutyö on yhdessä kuljettava matka, jonka aikana suru muuttaa muotoaan. Sen vuoksi ryhmään ei oteta alun jälkeen mukaan enää uusia jäseniä. Akuuteissa tilanteissa voi ottaa yhteyttä seurakunnan pappeihin tai diakoniatyöntekijään.

Oman sururyhmämme ensimmäisen kokoontumisen alussa toimitamme kirkossa panihidan eli vainajanmuistopalveluksen. Siihen osallistuminen ei edellytä ennakkotietoa palveluksen kulusta. Tämän jälkeen tutustutaan sururyhmän toimintaan ja sisältöön. Tästä eteenpäin kokoontumiset alkavat kahvihetkellä, jota edeltää lyhyt kahvipöydän siunaaminen. Viimeisellä kerralla toimitetaan jälleen rukouspalvelus edesmenneen puolesta.

Sururyhmä kokoontuu joka toinen viikko keskiviikkoisin klo 18–19.30 ortodoksisen seurakunnan kokoushuoneessa (Kirkkokatu 32). Uusi sururyhmä alkaa aina syksyllä. Aikataulusta tiedotetaan muun muassa tällä sivustolla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Diakoniatyöntekijä Eeva Timonen (050 539 4932)

Syksyn 2020 aikataulu:

Keskiviikkona 30.9. – alkaa klo 17.00 panihidalla seurakuntasalilla
Keskiviikkona 7.10.
Keskiviikkona 21.10.
Keskiviikkona 4.11.
Keskiviikkona 18.11.
Keskiviikkona 2.12.
Keskiviikkona 16.12.

 

Tule rohkeasti mukaan!

”Saata, oi Kristus, Sinun palvelijasi sielu lepoon pyhien joukkoon, missä ei ole kipua, ei surua eikä huokauksia, vaan on loppumaton elämä.”

Ortodoksisen hautauspalveluksen veisu

Comments are closed.