Koronaohjeet 22.4. saakka

Seurakunnan korona-ohjeet ovat paikallisen viranomaisen suosituksessa voimassa 22.4. saakka. Koronatilanne on Pohjois-Karjalassa hyvä, mutta tilanteen säilyminen hyvänä vaatii entisten toimien tarkkaa noudattamista.

Pääsiäisyön palvelus koetetaan toimittaa mahdollisimman monessa temppelissä. Toimituspaikoista tiedotetaan pian.

Työyhteisössä huomioitiin, että matkustaminen paikkakuntien välillä täyttää pienempien pyhäkköjen osallistujamäärän niin, että paikalliset ihmiset eivät mahdu palveluksiin. Näitä pyhäköitä ovat Tuupovaaran Kristuksen käsittätehdyn ikonin kappeli, Enon Kristuksen kirkastumisen tsasouna, Viekin pyhän Nikolaoksen tsasouna ja Honkavaaran pyhän Johannes Kastajan tsasouna.

Toinen kohdattu ongelma on palveluksiin saapuminen ilman ilmoittautumista. Seurakunnassa painotamme sitä, että aivan kaikkien on opittava ilmoittautumaan. Palveluksiin ei voi tulla ilmoittautumatta. Nykyinen turvavälisuositus on kaksi metriä. Toinen toistemme turvallisuuden vuoksi emme saa ylittää palveluksiin osallistujien maksimimäärää pyhäköissämme.

Koronatyöryhmässä on päätetty kehottaa ihmisiä noudattamaan entistä tarkemmin annettuja hygieniaohjeita ja turvaväliä sekä ohjeita ennakkoilmoittautumisesta.

Joensuussa 13.3.2021

Tuomas Järvelin, kirkkoherra

Ohjeet ovat voimassa 22.4.2021 saakka:

  1. Jumalanpalveluksiin voi osallistua vain etukäteen ilmoittautumalla. Palveluksiin voit ilmoittautua seurakuntasihteerille puhelinnumeroon 0400 397 900. Joensuun kirkkoon voi ilmoittautua netti-ilmoittautumisella.
  2. Jumalanpalvelusten osallistujamäärä on maksimissaan 20 henkeä toimittajat mukaan lukien. Joissakin temppeleissä vähemmän.
  3. Liturgioiden jälkeen järjestetään tarvittaessa ehtoollishartaus, johon ilmoittaudutaan etukäteen kuten jumalanpalveluksiinkin. Ehtoollishartaus alkaa sunnuntaisin klo 12.00 ja tarvittaessa toinen klo 12.20.
  4. Ilmenneiden ongelmien vuoksi, seurakunnan pienimmät pyhäköt ovat ensisijaisesti paikallisen väestön jumalanpalveluksiin osallistumista varten. Näitä temppeleitä ovat Tuupovaaran kappeli, Honkavaaran tsasouna, Enon tsasouna sekä Viekin tsasouna.
  5. Kaikissa kirkollisissa toimituksissa maksimiosallistujamäärä on 20 henkeä, toimittajat mukaan lukien.
  6. Seurakunnan kerhot voivat jatkaa pienryhmätoimintaa maksimissaan 6 henkeä, turvaväli vähintään 2 m. Kerhojen ja ryhmien ohjaajat tiedottavat mahdollisesta toiminnasta. Toiminta keskeytetään, jos AVI:n rajoitukset sitä edellyttävät tai jos koronatilanne pahenee paikallisesti.
  7. Kuorot kokoontuvat kanttorien johdolla korkeintaan neljän laulajan lähiharjoituksiin turvaväleistä huolehtien. Suuremmat ryhmäharjoitukset toteutetaan virtuaalisesti.
  8. Seurakunnan kansliaan voi tulla asioimaan asiakas / ryhmä kerrallaan.
  9. Seurakunnassa seurataan paikallisten viranomaisten ohjeistusta ja paikallisesti voidaan määrätä tästä ohjeesta tiukempia rajoituksia tilanteen niin vaatiessa.

Kirkkoherra Tuomas Järvelin

Huomio seuraavat ohjeet!

Jumalanpalveluksiin voi osallistua vain etukäteen ilmoittautumalla

Tule paikalle ainoastaan terveenä

Tullessasi paikalle pysy perhekuntasi kanssa yhdessä ja muista pitää turvaväliä (vähintään 2 m) muihin perhekuntiin

Noudata paikan päällä annettavia ohjeita käsihygieniasta sekä muista käytännön asioista

Ehtoolliselle tullaan perhekunnittain

Toimintaa osallistumisessa on vahva maskisuoritus tai tarvittaessa voi käyttää myös visiiriä.

Edeltävät toimenpiteet pohjautuvat Kuopioon ja Karjalan hiippakunnan alueen koronatilanteen kiristymiseen ja varmistavat, että seurakunnat pystyvät hoitamaan ydintehtäviään

On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa viranomaisten antamia ohjeita

Rukoilemme epidemiaan sairastuneiden ja heidän parantumisensa sekä kaikkia heitä hoitavien puolesta, sekä kaikille varjelusta sairauksilta

Bookmark the permalink.

Comments are closed.