Ortodoksiseen kirkkoon liittymistä edeltää aina kirkkoon ja sen elämään tutustuminen.

Kirkossa toivotaan, että ihminen tekee tietoisen ratkaisun ja ymmärtää mihin hän on liittymässä. Liittyminen on vapaan tahdon ratkaisu ja ratkaisuun tulee kypsyä rauhassa ja ajan kanssa. Ratkaisun tueksi liittyjää ohjataan tutustumaan kirkon opetukseen ja jumalanpalveluselämään.

Kirkkoon liittyy monenlaisia ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa. Joskus tie kirkkoon kulkee omien juurien, kirkollisten harrastusten tai sisäisen etsimisen kautta. Tärkeää on löytää tie hengelliseen yhteisöön ja sen jäseneksi – Kristuksen ruumiin eli kirkon jäsenyyteen.

Tärkeintä valmistautumisessa on osallistuminen jumalanpalveluksiin. Kaikki ovat tervetulleita jumalanpalveluksiin. Ehtoolliseen voivat kuitenkin osallistua vain ortodoksisen kirkon jäsenet. Seurakunta järjestää vuosittain katekumeenikurssin kirkkoon liittymisestä kiinnostuneille. Kauden 2019 – 2020 katekumeenikurssin tiedote tässä linkissä. Kirjastosta voi lainata kirjallisuutta. Myös seurakunnasta voi joko lainata tai ostaa kirjoja ortodoksisuudesta.

Pappiin kannattaa myös ottaa yhteyttä. Häneltä saa opastusta ja tukea.

Suomen ortodoksisen kirkon nettisivuilla löytyy lisää tietoa ortodoksiseen kirkkoon liittymisestä.

Lisätietoa löydät myös ortodoksi.net sivustolta.

Comments are closed.