KIRKKO KUTSUU SINUA! – KATEKUMEENIKURSSI 2021

Katekumeeniopetus on kirkon jäsenyyteen tähtäävää opetusta. Sen yhteydessä tutustutaan kirkon opetukseen, perinteeseen, tapoihin ja jumalanpalveluksiin. Kurssin aikana sen osallistujat voivat käydä hengellisiä keskusteluja keskenään sekä luottamuksellisesti seurakunnan papiston kanssa. Kurssi on vapaaehtoinen eikä siihen osallistuminen aiheuta mitään sitoumuksia, eli opetukseen voi osallistua myös yleisen kiinnostuksen vuoksi.

Missä ja milloin?

Uusi katekumeenikurssi käynnistyy helmikuussa 2021. Kokoontumiset pidetään torstaisin, joka toinen viikko, klo 17.00–18.30. Koronatilanteen vuoksi katekumeeniryhmä kokoontuu ainakin aluksi etäyhteyksien kautta (Zoom).

Katekumeenikurssin 2021 ohjelma (muutokset mahdollisia):

11.2. Tutustuminen. Ortodoksinen elämäntapa.
25.2. Ortodoksinen kirkkovuosi ja ajan pyhittäminen. Jumalanpalvelukset.
11.3. Ortodoksinen kirkko Suomessa ja maailmalla.
25.3. Raamattu ja kirkon Traditio. Pyhät.
8.4. Ortodoksinen ihmiskäsitys, kuolema ja esirukous.
22.4. Sakramentit.
6.5. Ehtoollinen ja katumus.
8.5. klo 8.45 Opetusliturgia pyhän Nikolaoksen kirkossa.
20.5. Kirkkorakennus jumalanpalvelustilana, ristit ja ikonit.
22.5. klo 9 Mirhavoitelu kirkkoon liittyville liturgian yhteydessä.

Jumalanpalvelukset:

Tärkeä osa kirkon jäseneksi kasvamista on jumalanpalveluksiin osallistuminen. Ortodoksisen kirkon jumalanpalvelukset ovat avoimia kaikille. Ainoastaan ehtoollisen sakramenttiin ei vielä katekumeeniaikana voi osallistua. Korona-aikana jumalanpalveluksiin tutustutaan pääasiassa verkkolähetysten avulla.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Ilmoittautumiset 8.2.2021 mennessä seurakunnan virastoon, puh. 0400 397 900 tai sähköpostitse joensuu@ort.fi. Ilmoittautuneille lähetetään ohjeet Zoom-yhteyden käyttöön. Kurssilla opettaa seurakunnan papisto.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.