Joensuun ortodoksisen seurakunnan koronaohje 22.3.2021 saakka

Itä-Suomen AVI on jatkanut koronarajoituksia 22.3.2021 saakka päätöksellälään 12.2.2021. Tartuntataudin leviämisen estämiseksi yli kahdenkymmenen (20) henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämisen kieltäminen on välttämätöntä. Kuopion ja Karjalan hiippakunnan seurakuntien alueella jumalanpalvelukset toimitetaan siten, että kirkollisten toimitusten ja jumalanpalvelusten osallistujamäärä rajataan 20 henkeen toimittajat mukaan lukien.

 1. Jumalanpalveluksiin voi osallistua vain etukäteen ilmoittautumalla. Palveluksiin voit ilmoittautua seurakuntasihteerille puhelinnumeroon 0400 397 900. Joensuun kirkkoon voi ilmoittautua netti-ilmoittautumisella.
 2. Jumalanpalvelusten osallistujamäärä on maksimissaan 20 henkeä toimittajat mukaan lukien.
 3. Liturgioiden jälkeen järjestetään tarvittaessa ehtoollishartaus, johon ilmoittaudutaan etukäteen kuten jumalanpalveluksiinkin. Ehtoollishartaus alkaa sunnuntaisin klo 11.40 ja tarvittaessa toinen klo 12.00.
 4. Kaikissa kirkollisissa toimituksissa maksimiosallistujamäärä on 20 henkeä, toimittajat mukaan lukien.
 5. Seurakunnan kerhot voivat aloittaa pienryhmätoiminnan maksimissaan 6 henkeä, turvaväli vähintään 2 m. Kerhojen ja ryhmien ohjaajat tiedottavat mahdollisesta toiminnasta. Toiminta keskeytetään, jos AVI:n rajoitukset sitä edellyttävät tai jos koronatilanne pahenee paikallisesti.
 6. Kuorot kokoontuvat kanttorien johdolla korkeintaan neljän laulajan lähiharjoituksiin turvaväleistä huolehtien. Suuremmat ryhmäharjoitukset toteutetaan virtuaalisesti.
 7. Seurakunnan kansliaan voi tulla asioimaan asiakas / ryhmä kerrallaan.
 8. Seurakunnassa seurataan paikallisten viranomaisten ohjeistusta ja paikallisesti voidaan määrätä tästä ohjeesta tiukempia rajoituksia tilanteen niin vaatiessa.


Kirkkoherra Tuomas Järvelin

Huomio seuraavat ohjeet!

 • Jumalanpalveluksiin voi osallistua vain etukäteen ilmoittautumalla
 • Tule paikalle ainoastaan terveenä
 • Tullessasi paikalle pysy perhekuntasi kanssa yhdessä ja muista pitää turvaväliä (vähintään 2 m) muihin perhekuntiin
 • Noudata paikan päällä annettavia ohjeita käsihygieniasta sekä muista käytännön asioista
 • Ehtoolliselle tullaan perhekunnittain
 • Toimintaa osallistumisessa on vahva maskisuoritus tai tarvittaessa voi käyttää myös visiiriä.
 • Edeltävät toimenpiteet pohjautuvat Kuopioon ja Karjalan hiippakunnan alueen koronatilanteen kiristymiseen ja varmistavat, että seurakunnat pystyvät hoitamaan ydintehtäviään
 • On erittäin tärkeää, että jokainen meistä noudattaa viranomaisten antamia ohjeita
 • Rukoilemme epidemiaan sairastuneiden ja heidän parantumisensa sekä kaikkia heitä hoitavien puolesta, sekä kaikille varjelusta sairauksilta
Bookmark the permalink.

Comments are closed.