Valtuustovaaliehdokkaiden esittely

Esitimme valtuustovaaliehdokkaillemme seuraavat kolme kysymystä:

1. Lyhyt esittely itsestäsi. 

2. Mitä vaalialuetta edustat ja mikä on kotipaikkasi? 

3. Mikä on sinulle tärkeää seurakuntaelämässä? 

Vaalialue 1, Joensuu

2. Matti Jeskanen

1.-2. Ilomantsilaissyntyinen eläkkeellä oleva kielentutkija. Naimisissa 56 vuotta, joista 13 omaishoitajana. Kaksi lasta, 4 lastenlasta – kaikki ortodokseja. Muutin Joensuuhun 1973, asun Karsikossa. Ennen koronaa minut voi nähdä varsin usein kirkossa etuoikealla.

Päiväkoti Pääskyn johtokunnan puheenjohtaja parikymmentä vuotta, valtuustossa ja neuvostossa 1970- ja 1980-luvuilla, kirkolliskokouksessa ja ­­-hallituksessa 1980-luvulla, nyt seurakunnanvaltuustossa vuodesta 2016.

3. Seurakuntayhteys niin jumalanpalveluksissa kuin jokapäiväisessä elämässä, seurakuntalaisten arjessa. Lapset, nuoret ja nuoret perheet. Sekä paikallisesti (reuna-alueet) että sosiaalisesti (työttömät, yksinäiset, sairaat, vanhukset) syrjässä olevista huolehtiminen.

3. Päivi Koskela

1. Olen juuri eläkkeelle jäänyt psykologi ja psykoterapeutti. Ortodoksisen kirkon jäsen minusta tuli pääsiäisenä 2019, mutta sitä ennen olen vuosikymmeniä seurannut ortodoksista elämää läheltä useamman läheisen ja ystävän kautta. Harrastan lukemista, hyviä elokuvia, hyvän musiikin kuuntelemista ja uutena rakkaimpana harrastuksena on ikonimaalaus.

2. Kotipaikkani on Joensuu.

3. Henkisessä elämässä minulle on tärkeää yhteiset palvelukset, yhteinen rukous. Maallisessa elämässä näen tärkeänä, että seurakunnan asioista huolehditaan hyvin ja oikeudenmukaisesti. Tärkeää on huolehtia avuntarvitsijoista ja panostaa lapsiin ja heidän hyvinvointiinsa. Ajattelen että seurakunta on jäseniään varten eikä toisinpäin.

4. Jouni Ratilainen

1. Jouni Ratilainen 

– valtuutettu

– kirkkolaulaja Piligrim- ja Nikolaoskuoro

– Sotilaseläkeläinen

2. Vaalialue Joensuu, asuinpaikka Joensuu

3. Seurakunnan toimintojen ja alueiden tasapuolinen kehittäminen 

5. Annamari Moilanen

6. Svetlana Loginova

1. Olen Svetlana Loginova Joensuusta. Olen ollut Suomen ortodoksisen kirkon jäsen vuodesta 2007, jolloin muutin Suomeen Venäjältä. Kirkko kannusti minua paljon Suomeen kotoutumisen alkuvaiheessa, kun asuimme vuoden Kiteellä. Joensuun seurakunnan jäsen olen ollut 12 vuotta.

2. Vaalialueeni on 1 ja kotipaikkani on Joensuu.

3. Minulle on luonnollista ja mukavaa osallistua monenlaiseen seurakunnan toimintaan. Otan mielelläni osaa vapaaehtoistehtäviin, talkoisiin, kerhoihin, ristisaattoihin ja juhliin sekä nuorisotyöhön. Jumalanpalvelukset ovat minulle kuitenkin tärkein elämänosa ja liturgioista saan voimia jaksamiseen. Ammatiltani olen opettaja ja olen töissä koulussa koulunkäyntiavustajana. Perheeseeni kuuluu mies, kolme lasta ja äiti, 93v, joka asuu luonamme. Haluaisin myös jatkossa olla hyödyksi seurakunnan jäsenenä voimieni ja kykyjeni mukaan. Maahanmuuttajana olen kiitollinen Suomen kirkolle ja pidän tärkeänä, että ylläpidämme yhteistä asennetta, keskinäistä ymmärrystä ja hyviä suhteita seurakuntalaisten välillä. Nykyään meillä on suuri joukko venäjänkielisiä lapsia ja nuoria, joille on järjestettävä mielenkiintoista toimintaa. Myös seurakunnan vanhusten hoitaminen on tärkeä osa-alue seurakunnassamme.

7. Tuula Puruskainen

1. Olen Tuula Puruskainen, nykyinen kaupunkilainen, sisimmässäni edelleen maalainen.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja teen parhaillaan väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistossa eli olen kansakoulututkija. Työskentelen erityisopettajana ja opetan myös mm. ortodoksista uskontoa.

2. Asun Joensuussa (edustan vaalialuetta 1), mutta olen alunperin kotoisin Ilomantsin Hattuvaarasta.

3. Minulle on tärkeää seurakuntaelämässä ihmisten kohtaaminen ja alueellisesta tasa-arvoisuudesta huolehtiminen. Tuleva uusi seurakuntamme on maantieteellisesti laaja, mutta tästä huolimatta meidän tulisi kyetä turvaamaan palveluiden saavutettavuus kaikkialle seurakuntaan. Myös kaikenikäiset ja erilaisissa elämänvaiheissa olevat seurakuntalaiset tulisi huomioida toiminnassa. Haluan olla mukana kehittämässä uutta seurakuntaamme. 

8. Mikko Punkki

1. Mikko Punkki (yrittäjä, teologian alan tutkija, FM, TM)

Vaaliehdokkailla tulee käsittääkseni olla vaalislogan, minun on Yhdessä olemme enemmän. Tavoitteenani on kehittää osana valtuustoa seurakuntalaisten yhteenkuuluvuutta ja osallisuuden tunnetta sekä panostaa niitä edistävään toimintakulttuuriin. Ulkopuoliset, yksinäiset ja ruuhkavuosien kanssa kamppailevat on tärkeää saada osaksi elävää, toimintakulttuuriltaan toimivaa ja läpinäkyvää seurakuntaa.

Käytännöllisen teologian pro gradussani selvitin kyselytutkimuksella Suomessa asuvien 20–45-vuotiaiden ortodoksien kirkollista aktiivisuutta ja sen esteitä. Esteistä suurimpiin kuuluivat yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden tunteet. Niistä kärsi seurakunnassaan vähintään vähän joka toinen vastaaja. Jopa neljännes oli kärsinyt yksinäisyydestä/ulkopuolisuudesta melko paljon, paljon tai erittäin paljon. Monen on vaikeaa löytää seurakunnasta osallistumismahdollisuuksia – jumalanpalveluksia lukuun ottamatta. Tilannetta voi kuitenkin aina parantaa.

Toimiva hallinto ja toimintakulttuuri ovat entisenä byrokraattina (kauniimmin sanottuna virkamiehenä) minulle tärkeitä asioita. Virkamiehenä ja yrittäjänä olen kiertänyt kymmeniä eri organisaatioita tarkastajan, projektipäällikön ja konsultin rooleissa. Työssäni ja seurakuntaelämässä olen nähnyt käytännössä, miten hallinto ja toimintatavat vaikuttavat joko myönteisesti tai kielteisesti organisaation toimintaan ja siten työntekijöiden ja asiakkaiden/seurakuntalaisten hyvinvointiin.

Tavoitteita siis on, mutta yksi pääsky ei tee kesää eikä yksi Punkki erinomaista seurakuntaa. Entisen rugby -valmentajani sanoin: ”Yhdessä voitetaan, yhdessä hävitään.” Joukkuepeli ratkaisee pitkässä juoksussa tuloksen myös seurakunnanvaltuustossa sekä koko seurakunnassa. Minulle voi syöttää pallon lähettämällä kehittämisehdotuksista meiliä etunimi.sukunimi@metamanager.fi tai soittamalla 040-593 1732. Yritän ottaa pallosta kopin.

2. Vaalialue 1, Joensuu. 

3. Yhteenkuuluvuuden tunne, yhdenvertaisuus, oikeudenmukaisuus ja toivo paremmasta. Meillä kaikilla on oikeus hyvään ja halutessamme yhteisölliseen seurakuntaelämään. Kerroinkin jo kysymyksen 1 vastauksessa tarkemmin minulle tärkeistä asioista.  

9. Petri Nykänen

1. Diakoni, kirkkomusiikin opettaja, kanttori, kuoronjohtaja, perheenisä. Olen toiminut viimeiset 18 vuotta kirkkomusiikin koulutuksen parissa Itä-Suomen yliopistossa ja ortodoksisella seminaarilla. Vapaaehtoispohjalta olen toiminut diakonina reilut 16 vuotta.

2. Asun Joensuun kaupungissa, jota siis edustan.

3. Seurakuntaelämän keskiössä on jumalanpalvelukset. Se on itsestäänselvyys. Suurin kysymys on miten saada seurakuntalaiset osallisiksi kirkon elämästä. Arjen haasteissa vaeltavien työikäisten ja nuorten ajankäyttöön kirkolliset menot eivät useinkaan kuulu. Poppakonsteja ei tähän asiaan löydy, mutta ennakkoluulotonta kokeilevaa toimintaa ja vapaaehtoistyön läsnä olevaa tukemista voisi yrittää.  Kirkkolaulu on rakas asia ja yksi merkittävimmistä jumalanpalveluselämän kulmakivistä. Hyvät olosuhteet sen edistämiselle ja kehittämiselle on sydämenasia.

10. Jarkko Timoskainen

1. Jarkko Timoskainen, työskentelen Riveriassa opiskelijahuollossa. Kotona kolme nuorta kasvamassa seurakuntalaisena. Joensuun ortodoksisen seurakunnan diakoniatoimikunnan jäsen.

2. Joensuussa asustelen eli Joensuun vaalipiirissä olen ehdolla.

3. Seurakunnassa haluan vaikuttaa lapsi- ja nuorisotyöhön ja kehittää diakoniatyötä.

11. Sergey Usachev

12. Matti Tolvanen

1. Matti Tolvanen, OTT, rikos-, ja prosessioikeuden professori, aiemmin toimin pitkään syyttäjänä. Asiantuntemusta myös veroasioissa. Kirkollishallituksen lakimiesjäsen.

2. Edustan Joensuuta ja asun Joensuussa (sulan maan ajan Sonkajanrannalla).

3. Kristillisen opin mukainen elämäntapa, jossa olennaista on yhteiset palvelukset, sovinnollisuus ja  anteeksianto.

13. Harri Linna

1. Olen Harri Linna ja 5. vuoden ortodoksisen teologian opiskelija. Alunperin olen kotoisin Keuruulta Keski-Suomesta.

2. Vaalialueeni on 1 ja kotipaikkani on Joensuu.

3. Minulle on tärkeää yhteiset jumalanpalvelukset ja seurakunnan yhteisöllisyys. Haluan vahvistaa yhteistä toimintaa teologian opiskelijoiden ja seurakunnan välillä. Pyrin puhumaan seurakunnan nuorten, opiskelijoiden ja nuorten aikuisten näkökulmasta.

14. Virpi Sidoroff

1. Olen Virpi Sidoroff, reilu nelikymppinen perheenäiti ja ammatiltani lastenlääkäri. Olen ollut mukana vuosien varrella seurakunnan toiminnassa lapsuudessa kerholaisena, nuorena ONL:n ja OOL:n aktiivina, kirkkokuorolaisena ja lasten kerhon vetäjänä, nyt kaksi kautta valtuustossa. Harrastan suunnistusta ja kotoilua. 

2. Edustan Joensuun vaalialuetta ja asun Joensuussa

3. Minulle seurakunnassa on tärkeä mahdollistaa osallistuminen eri ryhmille ja eri elämäntilanteissa. Itselleni seurakuntaelämässä tärkeää on yhdessä tekeminen ja jumalanpalvelukset. Iloa tuo omien lasten osallistuminen nuorisotyöhön. 

15. Merja Kuukkanen

1. Olen kohta kuusikymppinen metsätalousinsinööri, kolmen pojan äiti ja yhden pojan mummo. Harrastan ulkoilua, partiota, ikonimaalausta ja käsitöitä.

2.Edustan Joensuun vaalialuetta ja etenkin Joensuun itäistä aluetta, eli Tuupovaaran pitäjää. Kotipaikkani on Joensuu.

3. Tällä hetkellä uuden seurakunnan työn sujuva aloittaminen ja kehittäminen, sitoutuminen toimimaan koko seurakunnan menestyksen eteen ja sellaisen yhteisönluominen, mihin jokaisen seurakuntalaisen on helppo tulla ja missä on hyvä olla.

16. Rauno Lasanen

1. Olen 36-vuotias perheenisä. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi alle kouluikäistä lasta. Ammatiltani olen rakennusinsinööri ja työskentelen rakennusliikkeessä hankintapäällikön tehtävissä. Kuluvalla kaudella olen ollut seurakunnan valtuuston jäsen ja toimin myös kiinteistölautakunnassa.

2. Edustan vaalialuetta 1. Kotipaikkani on Joensuu

3. Yhteisöllisyys, avoin päätöksenteko ja seurakunnan toimintakulttuurin kehittäminen.

17. Nadezda Kerova

1. Olen 36-vuotias viiden tytön äiti ja kotoisin Sortavalasta. Ammatiltani olen lääkäri ja teen tällä hetkellä osa-aikaista työtä Liperin terveyskeskuksessa.  Vapaa-aikani kuluu perheen ja harrastusten parissa. Olen kiinnostunut monista asioista ja tällä hetkellä yritän keskittää voimavarojani esimerkiksi kirkkofloristiikkaan ja lasten teatteritoimintaan. 

2. Vaalialue 1, Joensuu.

3. Seurakuntaelämässä tärkeää on hyvä yhteishenki, yhdessä tekeminen ja oleminen sekä muiden auttaminen ja hoitaminen. Kirkollisen elämän lisäksi pidän tärkeänä mm. ikäihmisille järjestettävää viriketoimintaa. Mukavat seurakunnan juhlat ovat mielestäni myös tärkeä osa toimintaa.

18. Osmo Hattunen

1. Osmo Hattunen, eläkkeellä rajavartiolaitoksen upseerin virasta. Syntyisin Ilomantsista. Vaimo, kaksi lasta ja neljä lastenlasta. Työni vuoksi asunut ympäri Suomea lukuisilla paikkakunnilla välillä Raja-Jooseppi – Vantaa. Toiminut kirkon luottamuselimissä muun muassa Rovaniemellä ja Imatralla. Harrastuksena mökkeily, metsästys, kalastus ja saksan kieli.

2. Vaalialue 1 eli Joensuun kaupunki. Kotipaikka Joensuu.

3. Seurakuntaelämässä tärkeitä minulle ovat hiljentyminen, henkinen kasvu, ystävien tapaaminen, uusiin ihmisiin tutustuminen ja vapaaehtoistyö heikompiosaisten auttamiseksi.

19. Timo Nykänen

1. Toimin tällä hetkellä Karhunmäen koulun rehtorina. Rehtorin hommia olen tehnyt vuodesta 2011 alkaen. Siihen saakka työskentelin Niinivaaran koululla musiikkiluokan opettajana. Pidän työstäni. Olen kotoisin Ilomantsista. Siellä Kirkosta tuli minulle tärkeä osa elämääni. Olen toiminut matkan varrella seurakunnassa kerhonohjaajana, Karjalan korvenkävijöiden lippukunnanjohtajana, kuorolaisena ja Joensuun seurakunnan valtuustossakin olin 2000-luvun alkuvuosina joitakin kausia. Nyt laulan taas ahkerasti uudessa seurakuntamme kuorossa.

2. Edustan Joensuun kaupungin keskustan vaalialuetta.

3. Seurakuntaelämässä tärkeimpiä asioita ovat minulle jumalanpalvelukset ja kirkkolaulu. 

20. Annakaisa Onatsu

1. Olen 38-vuotias äiti, pitkän linjan järjestöaktiivi ja partiolainen. Olen aiemmin toiminut yhden kauden seurakunnanneuvoston jäsenenä ja reilun yhden kauden sekä kuluvan vuoden seurakunnanvaltuuston jäsenenä. Työskentelen järjestösihteerinä Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry:ssä, joten erityisesti kirkon nuorisotyö on lähellä sydäntäni.

2. Edustan vaalialuetta 1. Kotipaikkani on Joensuu.

3. Seurakuntaelämässä on tärkeää että on elämää! Kokeillaan rohkeasti erilaisia toimintamuotoja, joista monenlaiset ihmiset voivat löytää itselleen mielekästä tekemistä seurakunnan yhteydessä. Sitä kautta moni löytää helpommin tiensä myös jumalanpalveluksiin.

21. Seija Mantsinen

1. Olen Seija Mantsinen, eläkeikää lähestyvä maatalousyrittäjä. Perhettä minulla on mies, neljä aikuista lasta sekä yksi lapsenlapsi. Seurakunnan toimintaan olen pystynyt osallistumaan enemmän sen jälkeen, kun luovuimme karjasta. Tällä hetkellä toimin Hoilola-Saaroisten tiistaiseuran puheenjohtajana.

2. Edustan Joensuun vaalialuetta ja asun Hoilolassa.

3. Seurakunnan on tärkeää toimia syrjäalueilla, toimittaa alueiden pyhäköissä säännöllisesti palveluksia ja tukea toimintapiirejä ja vapaaehtoistoimintaa. Seurakunnan on tärkeää myös panostaa lapsi- ja nuorisotoimintaan. Jos nuorelle jää hyvä muisto seurakunnan tapahtumista, hänestä voi myöhemmin tulla aktiivinen seurakuntalainen ja vastuunkantaja.

22. Sirkka Vepsä

1. Slogan: Asiat eivät valittamalla parane!

Paras koulutus: elämänkoulu, tapaturmaeläkkeellä

Harrastuneisuus: kaikki positiivisuutta edistävä

2. Vaalialue 1, Joensuu. Kotipaikka Joensuu. (v:sta 1990) 

3. Seurakunnallinen yhteisöllisyys, jumalanpalvelusten lisäksi srk-luottamustehtävät 1970-luvulta alkaen (Mikkelin ort. srk:n nuorisotmk. (1970-80), kirkolliskokousedustaja ja sivistysvaliok. varapuh.joht. v. 2010-2013, Joensuun ort.srk:n vaalilautakunta (2012-2015) ja  Jns ort. srk-valtuutettuna 1990-luvun alusta nykyhetkeen.

23. Antti Potkonen

24. Sakari Petsalo

1. Olen Sakari Petsalo, 67 v, syntynyt Tuupovaarassa. Insinööriopinnot kävin Joensuussa ja tein pääosan työurastani Siilinjärvellä rakennusteollisuudessa. Olen ollut kokopäiväisenä eläkeläisenä nyt kaksi vuotta ja asumme vaimoni Evan kanssa Joensuun kantakaupungissa. Meillä on kaksi poikaa ja yksi lapsenlapsi. Harrastuksiini kuuluvat mm. metsänhoito Koverossa, remonttihommat, liikunta ja metsästys, sekä laulan myös kirkkokuorossamme.

2. Edustan Joensuun kaupungin vaalialuetta

3. Osallistuminen yhteisiin palveluksiin seurakunnassamme, sekä myös palvelu laulajana, mahdollisuuksien mukaan, antavat tärkeän yhteisöllisyyden tunteen Ortodoksiseen kirkkoon ja seurakuntaamme.

Vaalialue 2, Ilomantsi

25. Tarja Pesonen-Sivonen

1. Olen Tarja Pesonen-Sivonen Ilomantsin kirkonkylältä. Ortodoksisuuden juuret tulevat rakkailta mummoiltani Hattuvaaran kylältä.

2. Edustan ilomantsin ortodoksista seurakuntaa ja kotoisin Ilomantsista.

3. Seurakuntaelämässä tärkeää on yhteisöllisyys, joka syntyy pienistä arjen toiminnoista ja mahdollisuuksista.

26. Maire Kärkkäinen

1. Olen Maire Kärkkäinen, 60-vuotias työ- ja päivätoiminnan ohjaaja. Harrastuksiini kuuluu seurakunnassa toimimisen lisäksi mummoilu, käsityöt ja puutarhassa puuhailu. 

2. Edustan Ilomantsin aluetta ja asun Ilomantsin Möhkössä.

3. Tärkeää on, että pääsee osallistumaan seurakunnan elämään matalalla kynnyksellä ja toimimaan yhdessä. Seurakunnan tulisi olla lähellä ihmistä.

27. Yngve Lostedt

1. Olen Yngve Edvin Lostedt. Olen toista vuotta eläkkeellä, työurani ai-kana toimin palveluaineiden opettajana, opinto-ohjaajana, koulutusjohtajana, ja viimeiset kymmenen vuotta henkilöstöpäällikkönä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymässä (Riveria). Koulutukseltani olen restonomi (AMK).

Olen seurakuntamme valtuuston jäsen, kolmatta kautta. Toimin seurakunnassamme lukijana ja laulan kirkkokuorossa.

Harrastuksiini kuuluvat mm. yksinlaulu ja kielet. Puhun suomen kielen lisäksi sujuvasti ruotsia, englantia ja viroa. Tällä hetkellä opiskelen myös karjalan kieltä Ilomantsin kansalaisopiston verkkokurssilla.

2. Edustan vaalialuetta 2 (Ilomantsi) ja kotipaikkani on Ilomantsi.

3. Minulle on tärkeää, että

· uuden Joensuun seurakunnan kaikilla alueilla toimitetaan säännölliset jumalanpalvelukset,

· jokainen seurakuntalainen tuntee olevansa tervetullut seurakunnan toimintaan,

· uusi seurakunta toimii aktiivisena yhteisönä, jossa yhteistyö korostuu,

· uuden seurakunnan toimintaa kehitetään yhteistyössä vapaaehtoistyötä tekevien maallikoiden ja toimessa olevien työntekijöiden kanssa,

· uuden seurakunnan kehittämistyö on ennakkoluulotonta, avointa ja läpinäkyvää,

· uuden seurakunnan eri alueilla tehtyä kehittämistyötä arvostetaan

28. Veli Jeskanen

1. Olen Veli Jeskanen 61 v. Ilomantsilainen rakennusalan yrittäjä. Asumme vaimoni Annaliisan kanssa kahdestaan Ryökkylän kylässä Mekrijärven rannalla. Neljä aikuista lastamme ja yksi lapsenlapsemme asuvat Joensuun alueella. Seurakunnan valtuuston jäsenenä olen ollut n. 25 v, josta valtuuston puheenjohtajana n. 10 v., Kiinteistölautakunnan jäsenenä n. 27 v.,Kirkkokuoron laulajana 27 v. Lukijaksi minut vihittiin v. 2012

2. Valtuustovaaleissa olen ehdokkaana Ilomantsin kappeliseurakunnan alueella. Kotipaikkani on Ilomantsi.

3. Seurakuntavaltuuutetuna pidän tärkeänä antaa oma osaamiseni ja kokemukseni kehittyvän uuden seurakunnan hallinnon ja seurakunnan vapaaehtoistyön käytettäväksi.

29. Oiva Puruskainen

1. Olen eläkeläinen, joka on vielä töissä. Olen ollut seurakunnassa valtuustossa niin kauan että en muista alkamisajankohtaa. Mukana aikuistoimikunnassa ynnä vapaaehtoistyössä monenlaisessa hommassa.

2. ILOMANTSI ja aivan alkuperäiskansaa Ilomantsista

3. Josko se rahan vallasta päästäs keskustelemaan enempi seurakunnallisesta elämästä ja kirkollisesta työstä.

Vaalialue 3, Kontiolahti

30. Kirsi Ryynänen

1. Kirsi Ryynänen, s. 1970
    – työnsuunnittelija
    – sivutoiminen luovan alan yrittäjä, mm. kuvailmaisun kurssit Valamon opistossa
    – minulla ei ole seurakunnallisia luottamustehtäviä tällä hetkellä
2. Edustan Ilomantsi-Kontiolahti aluetta, kotipaikka Kontiolahti
3. Ihmisestä ja yhteisön rakenteista välittäminen  

31. Eija Räsänen

1. Olen vahvan ja värikkään elämän ja vallitsevan ajan erakoittama ”multitaskaaja”:  7-kymppinen yksineläjä, omatarveviljelijä, kirkkokuoroaktiivi, 1-kertainen äiti, 3-kertainen mummo ja 12 läheisen kummi. Viime vuosien kovimpia urakoita ovat olleet PSHV:n ma. toiminnanjohtajuus 2011-13, vapaaehtoistyöt järjestöissä, mieheni 24/7 omais- ja saattohoito 2017-18 ja sisareni saattohoito 2019-20. Koulutus: St.merkonom, Dipl.korr., MTi, MJD, Dip. IAA ja gradua vaille YTM.

2. Edustan Kontiolahden vaalialuetta. Asun mieheni lapsuuskodissa Kunnasniemellä, 20 km päässä Joensuusta ja näköetäisyydellä Kunnaspirtti -nimisestä kylätalosta.

3. Seurakuntaelämän monimuotoisuus vallitsevassa ajassa on minulle äärimmäisen tärkeä asia ja samalla erittäin iso haaste. Miten voisin olla parempi ihminen kuin eilen olin – elämän kolhimalle, yksinäiselle, sairaalle, masentuneelle, eksyksissä olevalle, ahdingossa kamppailevalle, neuvottomalle, uupuneelle, ulkopuoliseksi itsensä tuntevalle – lapselle, nuorelle, aikuiselle, vanhukselle. Apu kun voi olla hyvinkin pienestä kiinni: pysähtymisestä, soitosta, kuuntelusta, ilahduttamisesta. Ja kun pienikin teko voi purkaa pois pahan olon, nostaa mielen maasta, antaa hyväksytyksi tulemisen voimaa ja avata hengellisen tukijalan, joka meille kaikille on aina tarjolla seurakuntaelämässä. Kodin, jossa on avarat ikkunat, kutsuva ovi ja paljon – myös vallitsevassa ajassa toimivia – mahdollisuuksia oppia, kehittyä ja jalostua ihmisinä, jotka parhaimmillaan voivat tuottaa lisäresursseja myös seurakunnan toimintaan. 

32. Kirsi Vuomajoki

Vaalialue 4, Lieksa

33. Kirsi Jaskanen

1. Kirsi Jaskanen, 47 vuotias tilitoimistoyrittäjänä työskentelevä tradenomi, jonka sydäntä lähellä ovat perhe, kirkko, musiikki ja luonto.

Lisäksi toimin Lieksan Tiistaiseuran puheenjohtajana.

2. Lieksan vaalialue, Lieksa

3. Kaikkien ikäryhmien aktiivinen osallistuminen jumalanpalveluselämään ja muuhun seurakunnan toimintaan, sekä avoin ja luonteva keskusteluyhteys seurakuntalaisten ja kirkon työntekijöiden välillä. Ennakoiva ja suunnitelmallinen tiedottaminen sekä erilaisten seurakuntaan sidoksissa olevien toimintaryhmien aktiivisuuden ja jatkuvuuden tukeminen.

34. Olavi Reittu

1. Olen kuusikymppinen isän puolelta Suojärven musikka. Perheeseeni kuuluvat Irma-vaimo ja aikuiset tyttäret, Kati, Terhi ja Siiri.

Työkseni hoidan metsäasiantuntijan tehtäviä metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalassa.  Harrastan liikuntaa, lukemista ja ruoanlaittoa.

2. Edustan Lieksan vaalialuetta ja asun Lieksassa.

3. Koen yhteenkuuluvuuden tunteen tärkeäksi. Seurakuntaa tulee kehittää tasapuolisesti eri vaalialueet huomioon ottaen.

Vaalialue 5, Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi

35. Markku Ylönen

Olen emeritus opettaja. Nykyisin elän Keski-Karjalassa Kiteellä. Kotikirkkoni on Pyhän Kolminaisuuden Kirkko, jota isännöin. Kirkkomme on eteläisen alueen Kirkko, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Iloitsen, että ihmiset ovat löytäneet kauniin Kirkkomme ja kokoontuvat yhteisiin palveluksiin.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.