TÄMÄN ILMAN ALLA

Emilia Kallonen ja Leena Jääskeläinen 24.10. – 1.11.2020

Tämän ilman alla -tapahtuma tuo esille karjalaisen kansanperinteen estetiikkaa ja kansanviisautta, jossa myös ortodoksisuus on vahvasti läsnä. Kokonaisuus rakentuu kahden pääteeman ympärille; häihin ja hautajaisiin Karjalassa. Tapahtuma kutsuu pohtimaan ylisukupolvisen kulttuurisen juuristomme merkityksiä: Me tarvitsemme vielä perinteitä! 

Avajaisviikonlopun 24.-25.10. esitykset toteutuvat Joensuun ortodoksisen seurakunnan salissa, Kirkkokatu 32. Leena Jääskeläisen näyttely, Emilia Kallosen Itkijä tavattavissa sekä tapahtumaan sisältyvät muut yleisötilaisuudet ja työpajat tapahtuvat 27.10.-1.11. Laulutalolla, Kauppakatu 51.

Joensuussa tapahtuma on lauantaina 24.10. klo 13 ja sunnuntaina 25.10. klo 15.

Tämän ilman alla kokoaa yhteen Emilia Kallosen ja Leena Jääskeläisen usean vuoden yhteistyötä sekä kummankin omia perinnepolkuja. Emilia Kallonen on joensuulainen kansanmuusikko, äänellä itkijä ja pedagogi, jolle karjalaisperinteet ovat aina uusiutuva innoituksen lähde. Leena Jääskeläinen on tehnyt elämäntyönsä karjalaisen kansanpuvun tutkijana sekä perinteisen käsityötaidon jatkajana ja opettajana Suomessa ja Venäjän Karjalassa.

Tervetuloa kuuntelemaan, katsomaan, keskustelemaan ja kokeilemaan!

Tapahtuman ohjelma pdf-muodossa

Bookmark the permalink.

Comments are closed.