Lintulan vanhat kirkkotekstiilit esillä Kulttuurikeskuksella

Ortodoksisella Kulttuurikeskuksella avautuu sunnuntaina 19.11.  näyttely ”Kauneutta varaston kätköistä”. Näyttely esittelee Lintulan luostarin vanhoja, historiallisesti arvokkaita kirkkotekstiilejä, jonka juuret ovat kansantaiteessa ja – kulttuurissa. Vuonna 2011 taiteentutkija Leena Jääskeläinen aloitti igumenia Marinan pyynnöstä Lintulan luostarin vanhojen tekstiilien tutkimukset. Keskusteluissa luostarin johtajan kanssa oli noussut esille, että kauniit, tyyliltään kansanperinteiset tekstiilit pitää tuoda myös  suuren yleisön nähtäväksi.  Tekstiilit ja esineistö ovat luostareiden vanhaa ja ikuista omaisuutta, mutta se on myös kansallista kulttuuriomaisuutta.  Tekstiilejä on säilytetty vuosikymmenten ajan luostarin kirkkopukuvarastossa ilman , että niiden olemassaolosta on ollut yleistä tietoisuutta.

Näyttelyä elävöittävät luostarin vanhat käyttöesineet ja valokuvat. Näin avataan pieniä ikkunoita Lintulan arkeen ja Heinäveden liturgiseen ja hengelliseen elämään sodanjälkeisinä aikoina.

Näyttelyn on koonnut työryhmä, johon kuuluvat kirkkotekstiilien tutkimukseen erikoistunut tutkija Leena Jääskeläinen, valokuvaaja Martinus Markoff ja luostarin edustajana nunna Ksenia.

”KAUNEUTTA VARASTON  KÄTKÖISTÄ”

  • Lintulan luostarin vanhojen tekstiilien elämä
  • 11.2017 – 16.3.2018
  • Ortodoksisella Kulttuurikeskuksella alakerrassa
  • Avoinna ti-pe klo 12-15, muina aikoina voi ottaa yhteyttä Leena Jääskeläiseen, puh. 040 847 1085 leena.jaask@gmail.com
  • Vapaa pääsy
  • Näyttely ensimmäisen kerran auki Joulumyyjäisten yhteydessä su 19.11. klo 16-18

Lisätietoja Jaana Palve-Karppanen p. 040-9134009

 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.