Laitostyö

Hoitolaitokset ja sairaalat

Työntekijämme vierailevat säännöllisesti seurakunnan alueella sijaitsevissa hoitolaitoksissa ja sairaaloissa. Vierailut sovitaan vuosittain yhteistyökumppaneiden kanssa. Vierailuja tehdään pääsääntöisesti niihin sairaaloihin tai laitoksiin, joissa on ortodoksisen kirkon jäseniä. Laitoksissa pitämiimme tilaisuuksiin ovat kuitenkin tervetulleita kaikki.

Päätoimintamuotoina ovat sairaaloissa ja eri laitoksissa pidettävät lyhyet hartaushetket. Samalla vierailemme vuodepaikoilla olevien ortodoksien luona. Vierailujen yhteydessä pyrimme tuomaan ehtoollista ortodoksisen kirkon jäsenille. Vierailemme pyynnöstä myös yksittäisten ortodoksien luona.

Sairaala- ja laitosvierailuja, yksityisiä käyntejä koskevat pyynnöt sekä vierailuja koskevat peruuntumiset ilmoitetaan virastoaikana puhelimitse kirkkoherranvirastoon:

Kirkkoherranvirasto
0400-397900
Arkisin klo 9–15, ke klo 10–15

Äkillisissä tapauksissa virastoajan ulkopuolella voit ottaa yhteyttä suoraan pappiin (ks. henkilöstö). Seurakunnassamme ei ole varsinaista päivystävää pappia, joten yhteyttä tulee ottaa niihin pappeihin, jotka eivät ole vapaapäivillä tai jotka ovat saavutettavissa sillä hetkellä työtehtävien sitä estämättä (säännöllisistä vapaapäivistä on maininta yhteystietojen yhteydessä, muutokset ovat mahdollisia). Kiireellisissä tapauksissa tämä voi edellyttää soittoa useammalle papille.

Vankilatyö

Työntekijämme vierailevat säännöllisesti seurakunnan alueella sijaitsevassa vankilassa. Vierailut sovitaan vuosittain vankeinhoitolaitoksen kanssa vangin oman pyynnön perusteella.

Toiminnan keskiössä ovat jumalanpalvelukset, hartaushetket, sielunhoidolliset keskustelut. Lisäksi pyrimme tukemaan elämänhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Teemme yhteistyötä vankilan henkilökunnan, evankelisluterilaisen seurakunnan ja tarvittaessa sosiaaliviranomaisten kanssa.

Vankilavierailuja ja yksityisiä käyntejä koskevat pyynnöt sekä vierailuja koskevat peruuntumiset ilmoitetaan vankilan työntekijöiden toimesta virastoaikana puhelimitse kirkkoherranvirastoon (ks. yhteystiedot yllä).

Vastaanottokeskukset

Seurakuntamme tekee akuutin tarpeen ja resurssiensa mukaan myös turvapaikanhakija- ja pakolaistyötä. Toimimme yhteistyössä SPR:n ja muiden toimijoiden kanssa.

Toiminnan tarkoituksena on tukea ihmisten kotoutumista ja tarjota seurakunnan henkistä ja hengellistä apua. Seurakuntamme tarjoama sosiaalinen tai henkinen apu ei edellytä samaa vakaumusta, sillä kunnioitamme jokaisen omaa uskonnollista vakaumusta ja arvoja.

Mikäli turvapaikanhakijat haluavat löytää tiensä ortodoksiseen kirkkoon, tarjoamme siihen mahdollisuuden. Tämä perustuu ihmisen omaan tahtoon uskonnonvapauden periaatteiden mukaisesti.

Yhteistyötä koskevat tiedustelut tehdään virastoaikana kirkkoherranvirastoon (ks. yhteystiedot yllä).

Comments are closed.