Käy tutustumassa Joensuun jouluseimipolkuun 1.12.2017-7.1.2018

Seimipolku on Joensuun keskustan näyteikkunoissa esillä olevien jouluseimien kokoelma. Se toteutetaan vuosittain Joensuun evankelis-luterilaisen seurakunnan ja paikallisten yritysten yhteistyönä ajalla 1.12.2017-7.1.2018. Tänä vuonna se aukeaa kolmatta kertaa.

Seimikohteita on tänä vuonna 12. Mukana on aiemmilta vuodelta tuttuja yrityksiä ja uusina mukana ovat Osuuspankki ja Joensuun ortodoksinen seurakunta. Jo useana vuonna mukana ollut Taitokorttelin seimi on tänä vuonna merkitty seimipolun ensimmäiseksi seimeksi. Seimipolun seimet ovat hyvin erilaisia ja ilmentävät seimiperinteen kansainvälistä moninaisuutta.

JOENSUUN KESKUSTAN näyteikkunoissa on nyt kolmannen kerran adventin ja joulun aikana esillä jouluseimiä eri puolilta maailmaa. Ensimmäisen joulun tapahtumien kuvaaminen nukkehahmoin, kuvin, maalauksin, veistoksin ja näyttelemällä on vuosisatoja vanha kristillinen perinne. Sen juuret löytyvät syvältä katolisesta Euroopasta. Vanhimmat joulun kuvaukset on löydetty Rooman katakombeista 300-luvulta, koteihin asetelmat tulivat 1500-luvulla.

SEIMIASETELMAT ovat käsityöläisten taidonnäytteitä, joissa näkyvät selvästi alueelliset erot. Jeesus-lapsen seimen ympärillä ovat Maria ja Joosef, paimenia, enkeleitä, itämaan tietäjät, aasi ja härkä. Asetelmassa voi olla myös tavallisia kyläläisiä, erilaisia kotieläimiä, tähti, tietäjien kameleita ja norsuja. (lähde: hoosianna.fi)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.